Länge länge har jag varit "skeptisk" till torsk då det varit svårt att tillaga. Antingen har den bara fallit sönder eller så har köttet varit hårt och segt. Men jag har lärt mig att det verkligen är värt att faktsikt lägga ned några extra riksdaler för att få bra fisk. ...ärligt talat har jag slutat ställa mig den där frågan "HUR kan man lägga (så) mycket pengar på fisk?...nä, redigt kött vill jag ha..." Men faktum är att har man ett bra bra recept som dessutom är enkelt och det blir gott är det värt vartenda öre. Idag gjorde jag t ex en favorit i repris. Torsk kokt i en sås av Creme fraiche, mjölk, hummerfond, färska örter och citronpeppar. Till det åt jag matvete blandat med ärtor, stekte även ihopa fryst spenat, championer, och vitlök. Allt klart på ca 30 min och det blir sååå gott! Dessutom är det en lätt maträtt då jag använde viktväktarnas creme fraich och lätt mjölk, men det fungerar super!
Det skulle säkerligen fungera att ha vin till detta..men det är ju faktiskt bara tisdag. Någon måtta får det ju vara ;-D!...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar