Detta magra och enkla recept hittade jag på Allt om mats hemsida, men modifierade det en aning då jag inte hade en av ingredienserna "Panko" (ett slags Japanskt ströbröd) hemma. Så jag använder mig ströbröd. Vill även tillägga att det vore gott med en sås till då det blev en aning torrt. Eller om man hade lagt lite mer fett i formen där fisken tillagades. Men jag kompenserade med en tomatsallad med oliver, fetaost, schalottenlök och ringlade över grekisk olivolja. Dessutom innehöll receptet kokta bönor som sedan marinerades i citronskal, citronsaft, salt och svartpeppar.
Ingredienser och utförande:
1. Fryst men tinad torskfilé (ett block) som fick en dusch av citronjuice, örtsalt och citronpeppar. Jag lade sedan fisken i en smörad och ugnssäker form.
2. Sedan gör man en slags "gremolata" av ca 1 dl skorpmjöl, 20 g färsk dill som finhackas, ca 2 msk flytande smör, citronskal av en halv citron, citronpeppar.
3. Fördela denna blandning över fisken och ställ in fisken lite högre upp i en 200 grader varm ugn. Låt stå i 15-20 min.
4. Servera med kokt och pressad potatis tillsammans med de ljumma och syrliga bönorna.
Salladen var mitt eget påhitt och kan säkert uteslutas eller varieras.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar