Bondens marknad...
...om aldrig har varit där, på Bondens marknad på drottningtorget i Malmö, tror jag att man har missat något. Vi var där och handlade en favoit, en bit lammstek som vi sedan brynte i smör och kryddade med Österlens lammkrydda (Salvia, Grönmynta, Timjan och lavendel) som vi också köpte där. Resten av ingredienserna hämtade jag inspiration från Allt om mat och då blev det potatis-palsternacks mos, med en smörsås gjord på 100 g rumsvarmt smör, 1 msk kapris, 3msk citronsaft, 0,5 dl fryst persilja (borde nog vara färskt egentligen) och 3 sardiner. Detta ska mixas lägges sedan ovanpå det varma moset och steken. Till detta fräste jag sockerärtor och gav de en dusch med balsamvinäger. Vinet vi skulle dricka till hade en del syra vilket det var ont om i denna maträtten. Moset blev en aning sött av palsternackan...men super gott. Men viktigt att tänka på i valet av vin. Alltså ett vin med inte allt för mycket fruktsyra eller tillsätt något i rätten som är syrligt så gör det susen för vinet :)
Själv drack vi vinet Identity Tannat 2008, som var helt ok. Jag tror jag hade lite färväntingar utifrån ett annat Tannat vin som vi druckit tidigare. Men detta levde inte alls upp till det så jag kan inte påstå att jag blev begeistrad. Det hade stor alkhol och örtdoft vilket inte var så angenämt att dofta på och det passade nog inte helt optimalt till maten. Men det är ett vin som får 3 av 5 i betyg i alla fall. Min sambo förknippade det med choklad och kaffe och det kan jag nog hålla med om, men i kombination med mörka bär och vanilj. Ett annat vin som vi också provat vid ett tidigare tillfälle är Jester Junior by Mitolo Cabernet Sauvignon, som också är ett trevligt. vin. Fruktigt och smakrikt och det får 3 utav 5 i betyg.Det har en speciell och annorlunda smak som jag inte kan sätta fingret på vad det är.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar