söndag 24 januari 2010

Kantarell lasagne...

..hur gått är inte det?? Här nedan följer ett väldigt lättgjort men festligt recept på en lasagne som passar förträffligt till det mesta. Själv åt vi till den en mör bit oxfilé kryddat med "viltkryddor" och med en sås gjord på rödvin och äppelcidervinäger.

För 4 normalätande personer använd och gör så här:

1.) 3 burkar (á 200 gr) kantareller som du hackar till något mindre bitar och som du sedan fräser tills. med 2 finhackade bananschalottenlök. Låt det bli lite mjukt.

2.) Tillsätt ca 625 ml Milda mat 15%, nymalen, svartpeppar, lite salt och/eller "vilt och kantarellfond" efter tycke och smak. Låt koka ihop någon minut.

3.) Tillsätt ca 1 msk mörk maizena redning (lite i taget) under omrörning, koka samman så att det blir en mer krämig/tjock konsistens.

4.) Smörj en avlång och ugnssäker form. Varva sedan med såsen, 3 dl riven prästost och Willys färska lasagne plattor. (Ev. behöver man skära till lasagne plattorna, beroende på hur din form ser ut). För den formen jag hade räckte det med 4 lasagneplattor. Det är bra med färska plattor, för då behöver man inte förkoka dem. Avsluta med sås och sist riven ost överst.

5) Sätt in i 225 grader ugn och ställ i mitten ca 30 min. Känn med en sticka om lasagne plattorna känns mjuka, om inte, låt stå några minuter till.
...klart för att avnjutas!

Imponerar på vem som helst! Lycka till!

Inga kommentarer: