tisdag 25 maj 2010

Dragonkyckling

Idag har jag gjort en favorit i repris. Det blev kycklingfilé i dragonsås och inspiration till denna rätten hämtade jag för något år sedan på arlas hemsida, dock så har jag som vanligt modifierat receptet. Det är enkelt, gott och väldigt snabblagat, ca 30 min. Vill man göra rätten ännu smalare tar man den smalare varianten på creme fraiche.

Ingredienser för 2 pers

2 kycklingfiléer
1 hönsbuljong
2 dl Lätt creme fraich 15% eller 8%
0.5 dl vatten
Ca 2 tsk torkad dragon
Vitlökspeppar
0,5 krm socker
2 port fullkornsris
0.5 dl mager (12%) riven ost
persilja till garnering

1) Börja med riset som tar längst tid och får koka för sig sjäv när man lagar det andra.

2) Dela kycklingfiléer i lagom stora bitar och bryn dem lätt i smör i en stekpanna.

3) Rör ihopa creme fraiche, vatten, buljong, kryddor och koka upp under omrörning. Balansera syran i såsen med lite socker.

4) Lägg i kycklingen och låt koka i ca 5 min. Rör sedan i osten så att den smälter.
Serveras och ätes genast (så att kycklingen inte blir torr). Garnera med färsk persilja

Inga kommentarer: