Ingredienser för 2 pers
2 kycklingfiléer
1 hönsbuljong
2 dl Lätt creme fraich 15% eller 8%
0.5 dl vatten
Ca 2 tsk torkad dragon
Vitlökspeppar
0,5 krm socker
2 port fullkornsris
0.5 dl mager (12%) riven ost
persilja till garnering
1) Börja med riset som tar längst tid och får koka för sig sjäv när man lagar det andra.
2) Dela kycklingfiléer i lagom stora bitar och bryn dem lätt i smör i en stekpanna.
3) Rör ihopa creme fraiche, vatten, buljong, kryddor och koka upp under omrörning. Balansera syran i såsen med lite socker.
4) Lägg i kycklingen och låt koka i ca 5 min. Rör sedan i osten så att den smälter.
Serveras och ätes genast (så att kycklingen inte blir torr). Garnera med färsk persilja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar