onsdag 10 oktober 2007

Förkylningsfrustrerad

Har nu varit förkyld och dålig i en halv vecka..inte mycket kanske, men tillräckligt för att jag ska bli frustrerad över att jag inte har ork eller motivation till att ens tänka på mat..och allra minst äta. Tappade ju smak och lukt där ett tag :( Det enda jag lyckades smaka var den varma Lumumban, som min sambo gjorde till mig i måndags :)
Men nu börjar det lätta lite och inspirationen börjar komma tillbaka igen. Funderar lite på vad helgen kan ha och bjuda på!.. *hmm* Är sugen på att prova något Chablis vin till en läcker fisk. Karaktären i Chablis viner är något jag ännu inte lärt mig gilla och uppskatta, men jag är definitivt pigg på att ge det ett försök och börja botanisera lite. Provade ju några på vinmässan och kunde bara konstatera att det är matviner med mycket smak av mineraler. Man förstår ju dess karaktär när vinrankorna växer ur mark med mycket sten och fossil. Det är ju trots allt viner med mycket bra kvalitet och elegant finisch.

För er som ännu inte sett Niklas mat på SVT på torsdagar, kan jag bara rekommendera att ta dig tid för att titta och låta dig inspireras. Torsdagen den 4 okt gjorde han en chokladmousse desert med hallon och krossade lakritskarameller: http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=34059&a=874023&lid=puff_884329&lpos=extra_2
Kan bara rekommendera att göra den, för den var smaskens! ..spännande med sältan från karamellerna till sötman från chokladen och hallonen. Den är väldigt enkel att göra också. Jag tror även den kan vara en bra bjudrätt eftersom den ska förberedas en stund innan och kan stå svalt ett tag för att sedan bara tas fram inför servering. Enkelt, smidigt och förföriskt gott!

Förrutom denna efterrätt åt vi äkta grekisk moussaka. Receptet är hemligt då det är hämtat delvis från våra grekiska vänner men även från boken Greek Cooking. Till detta drack vi det röda Deakin Estate som var precis lagom fylligt och smakrikt till denna härliga maträtt.

Inga kommentarer: