...som blev så gott att jag fick ett omdöme som "festmåltid" och "det skulle passa med ett gott vin". Så blev det när jag idag efter lite tips läst att man kan panera sin egen torsk i riven parmesan ost och rivet citronskal. Sagt och gjort...så blev det.
1.Jag köpte färks torskfilé som jag doppade i uppvispat ägg med citronsaft i.
2. Sen blandade jag rivet skal från en citron med knappt en del riven parmesanost, ca 1 dl ströbröd, några matskedar vetemjöl, örtsalt och vitpeppar.
3. Därefter vände jag torsken i denna blandning och lät den torka på en bit papper innan jag sedan stekte fileérna i rejält med smör, ca 3-4 min/sida (beroende på tjocklek).
4.Till detta serverade jag potatismos som jag kryddade med fryst dill, örtsalt och vitpeppar ...mmmm. Brynte även lite smör som fick bli som en sås. ..Inte så nyttigt kanske ..men fantastiskt gott... Varför köpa fejkad E-nr mat som de i butiken vågar kalla fiskpinnar/citronbitar och ja...you name it.... När man kan göra det själv och det blir super gott!...Man har överträffat sig själv igen ;-D
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar