..börjar 2008 med en oxfilé späckad med "parmaskinka", pesto och parmesan, till det hade vi en krämig potatisgratäng, rödvinssås och tomat och sockerärtsfräs. Detta recept hittade jag på Allt om mats hemsida och kan varmt rekommenderas om man söker en lyxigare variant på oxfilé. Inte var det speciellt svårt heller, men ändå blev det såååå gott och saftigt =)
Andra hälften som krävdes till maten var naturligtvis ett vin som verkligen var prisvärt....vilket jag inte förväntat mig något annat heller. Valpolicella brukar ju vara ett säkert kort. Detta vin 97601 är fylligt, smakrikt och fullt av spännande dofter och smaker av mörka bär, fat och körsbär. Det har även en trevlig och fyllig färg. Som så bör uppstod ett bröllop i munnen ...hahaha...ett läckert giftermål av mustiga smaker.
Till efterrätt åt vi stekta äppelklyftor marinerade i sirap och kanel som vi sen toppade med vaniljglass...en precis lagom avslutning på en mörk höstkväll.
Det känns som att hösten har kommit med stora steg och vinhyllan hemma behöver tömmas innan vi börjar beta av de viner vi provat på årets vinmässa
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar