fira med lite extra godbitar!
Vi åt grillade oxfilé i en marinad av vinäger, olja, vatten, vitlök, koriander, persilja och mynta. När vi sedan grillat den skivade filén tog vi överbliven marinad som sås. Vi gjorde även en senapssås. Recepten till maten hittade vi i boken Grillhandboken av Steven Raichlin. Till detta grillade vi rödlök och tomater och gjorde potatis knyten i folie bakade tillsammans med ett hemmagjort örtsmör. Detta fick vi inspiration från boken Grilla med Allt om mat.
Vinerna som vi drack denna kväll var ett Chianti från Valpolicella (direkt importerat och finns inte på systemet). Det var ett mycket trevligt, mjukt och fruktigt vin som gjorde sig bra till den smakrika och lite starka maten. Efter maten åt vi lite jordgubbar och drack denna otroligt fräscha halvtora champagnen som heter Louis Roederer Carte Blanche (nr 7600). Det var inte helt sött men precis lagom efter maten och med jordgubbar som bjuder både på sötma och syra skapade det en bra balans för smaklökarna =). Det var mycket fruktigt med smak av äpplen och bjöd på kittlande bubblor. Det är en champagne jag absolut kommer investera i för det går förträffligt att dricka som sällskapsdryck men även med en inte allt för söt dessert.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar