


Till förrätt serverade han 4 små snittar på egentillverkade "trätallrikar". Jag kommer inte ihåg allt han hade gjort, men bland annat cornflakespanerade kycklingfileér på pinne med avokadomousse, tryffelmajonnais med sparris, kavring med pepparotscheescake, gräslök och lax. Sen var det en annan brödskiva med "paprika pasta" (eller liknande), god skinka och ost och basilika. Till detta drack vi G4 Riesling (nr 6712) som gjorde som handen i handsken. Det är friskt och fruktigt men har även svaga inslag av lite mineral. Mycket fräscht och gott!
Till huvudrätt fick vi oxfilé med en "ost-potatismos" (tror jag), svartvinbärssås och ugnsstekt svamp, grönsaker och rotfrukter. ...barnsligt gott. Till detta drack vi Tommasi Amarone della Valpolicella Classico (nr 22350). ...det går bara inte att beskriva! Det är ju helt klart en favorit i repris...som man kan göra om och om och om igen...;) Det vinet kräver verkligen sin middag och det hade min bror och hans tjej verkligen lyckats med. Vinet har en elegans och djup mustighet av mörka bär, vanilj, örter och toner av gammal källare. Det är verkligen prisvärt.
Som pricken över i; et serverades tillslut en härligt mjuk och fruktig dessert- kanelparfait med äpplesås. Till det serverades ett dessertvin som jag tror hette Château Menota (nr 4087), måste dock få dessa uppg. verifierade då jag inte är helt säker...
Hur som helst så var det dessertvinet vi drack fruktigt och sött och jag tyckte det hade smak av honung. Kanske kunde vinet varit en aning sötare eller desserten mindre söt för det var inte helt klockrent till desserten som var sötare än vinet. Detta i sin tur gjorde att vinet upplevdes en aning syrligare än det var. Drack man det ensam, blev det inte konstigt. Men eftersom mat och vin bör matcha varandra så kan det bli lite knepigt om det inte gör det. Men i det stora hela så var det en härlig efterrätt och mjukt dessertvin.
Jag tror min bror och hans sambo satt ribban inför nästkommande middag...det lär bli svårt att slå både rent engagemangsmässigt, uppfinningsrikt och smakmässigt! ..så jag får väl börja klura redan nu *hahaha*
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar