Till huvudrätt blev det helstekt och örtkryddad fläskfile på en potatis och salladsbädd med lök, solrosskott, körsbärstomater, ruccola och feta ost, sen toppade jag med en basilikasås/pesto. Denna rätt var också lätt att göra och bra för att förbereda, dessutom var den högst uppskattad av alla och det blev inte mycket över. Potatisblandningen kommer bli ett bra tillbehör till grillat i sommar.
Som ett friskt avslut på en somrig och fräsch middag serverade jag världens enklaste efterrätt, rabarbermousse. Denna rätt görs genom att koka ihopa rabarber och socker till en lös kompott. Sen vispar man vispgrädde med vaniljsocker som sedan blandas med den kalla rabarberkompotten. Barnsligt gott =) Det hela förhöjdes av att vi drack ett desservin som heter Nivole. Dess bubblor och sötma lyfte rabarberns syrlighet och sötma ytterligare.
Som ett friskt avslut på en somrig och fräsch middag serverade jag världens enklaste efterrätt, rabarbermousse. Denna rätt görs genom att koka ihopa rabarber och socker till en lös kompott. Sen vispar man vispgrädde med vaniljsocker som sedan blandas med den kalla rabarberkompotten. Barnsligt gott =) Det hela förhöjdes av att vi drack ett desservin som heter Nivole. Dess bubblor och sötma lyfte rabarberns syrlighet och sötma ytterligare.
Vi drack även lite viner till maten!
Det är ett vin som är torrt, mycket frisk, något aromatisk, druvtypisk smak (sauvignon blanc) med inslag av mineral, äpplen och citrus. Det var ett mycket trevligt vin som smakade utmärkt till soppan. Detta vin får 4 av 5 poäng av mig och jag kommer garanterat köpa det igen.
Till huvudrätt blev det ett Rioja vin som tilltalade mig väldigt mycket..men det brukar de flesta viner med en gammal, unken och källaraktig karaktär göra ;-D Vinet heter Conde de Valdemar Reserva (nr 7512) detta vin får en 4+ helt klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar