Till detta kokade jag färsk spenat pasta och serverade med en sås som var gjord på:
Matlagningsgrädde
Kräftstjärtar
Lök
Vitlök
Fiskfond (hummerfond hade nog passat bättre)
Laken, som stjärtarna ligger i (Smaka av med denna)
Laken, som stjärtarna ligger i (Smaka av med denna)
Små/Delikatess Tomater
Morötter
Dill
Vitpeppar
Det blir jättegott och är busenkelt att göra. När jag gjorde detta använde jag bara fantasin och utgick lite från Cajsa Warg "man tager vad man haver" och mättade aldrig upp mängden. Men jag började med att steka lök o vitlök och la sen i blandade småtomater. Sen fick det koka ihopa och mixas samman. Sen häller man i grädde, fond, lake, kryddor, morötter (som måste kokas mjuka i såsen). När det är klart lägger man sist i kräftorna och därefter är det viktigt att det inte får koka för då blir kräftorna sega och tradiga. Maten och vin var klockrena ihopa och gav mig en härlig avslutning på veckan =)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar