Ovanstående mat och recept är hämtat från http://www.channel4.com/food/on-tv/cookalong-live/cookalong-live-the-series/week-1/index.html
Det vi åt till förrätt var varm getost på en salladsbädd med valnötsdressing (Warm goat's cheese salad ), vilket var en precis lagom förrätt, inte för mustig utan retade bara smaklökarna precis lagom. Vi tog en mild getost vilket också gjorde att det passade till vinet som var en ren vild chansning. Tror vi köpt Renwick Estate Chardonnay (från Nya Zeeland) i Tyskland för det finns inte på bolaget. Detta vin hade en limegul färg med doft av honung och päron. Det hade behaglig syra med ek, päron och vaniljtoner. Det smakade inte som ett tradiotionellt chardonnay utan hade snarare en frisk blommighet och inslag av mineral.
Vinet drack vi även till hvuudrätten som var inbakad lax med örtslungad potatis och brocolli (Salmon en croute ). Ljuvligt gott, men hade nog blivit ännu bättre om det hade varit sommar och vi hade kunnat använda nypotatis.
Jag kan verkligen rekommendera att titta in på den här sighten jag länkar till, kul och inspirerande!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar