tisdag 19 augusti 2008

Kyckling pot au feu


Fastän att det är sommar och man bara vill unna sig gott och onyttigt, så säger samvetet ändå tillslut stopp och belägg och då kom denna "gryta" väl till sin pass. Receptet är hämtat från Allt om mat Nr 14, 5 aug.
Det var en rätt med kyckling och kryddstark korv som fick koka i buljong tillsammans med potatis, morötter och salladslök. Sedan toppade jag med lite riven pepparrot och persilja. Det var kanske inte den första rätten man tänker på en sommardag men var mycket gott. Dock kan jag tänka mig att den gör sig bättre när hösten och mörkret kryper på. En annan sak att ha i åtanke är att potatisen gick lätt sönder och bara smulade sig. Det kunde ha varit bättre att koka potatisen helt för sig själv för att sedan läggas i en gryta med allt annat, för ju mer man rörde runt ju mer finfördelade potatisen sig. Men som sagt, det är mycket möjligt att jag gör denna rätt igen till hösten när man är sugen på heta grytor/soppor och då även "hotta" upp den lite med vitlök och chilli! Mums mums!

Inga kommentarer: