....lyxade vi till det med att grilla med smak av medelhavet och då blev det salvia och citron marinerad fläskfilé. Till det var det kokt nypotatis som marinerats i reducerat vitt vin, dill och havssalt! Som ett lyxigt grönsakstillbehör gjorde jag en provencalsk omelett med lök, squash, vitlök, röd paprika, dijonsepnap, färska örter, parmesanost och krossade tomater. Som sås fick det bli myntayoughurt som är en slags tzatziki fast med mynta i. Men det blev hur gott som helst. Omeletten gick inte av för hackor kan jag säga! Mums mums...Omelettreceptet och potatisen hittade jag i Allt om mat Special från sommaren 2005.
Till det drack vi ett vin, Penfolds Thomas Hyland Shiraz (nr 6301) http://www.systembolaget.se/SokDrycker/Produkt?VaruNr=6301&Butik=0&SokStrangar=
Det är fruktigt vin med smak av mörka bär, dock var jag lite besviken på eftersmaken som inte lämnade något avslut. Vet inte om jag tycker det är så prisvärt plus att vi kände oss lite kymiga både senare på kvällen och dagen efter.
Efterrätten är också hämtad från samma mat tidning och är en vitchokladmousse med jordgubbspuré som jag smaksatte med fläderblomssaft. Trots att jag missade äggulor i chokladmoussen blev det riktigt gott =)! Precis vad man vill ha på sensommarkvällen! Hoppas jag kan inspirera andra att göra denna barnsligt goda dessert!!!??...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar