...blev rökning av laxfilé! det blev fantastiskt gott och var inte så himla svårt. Recepetet var hämtat från "Grillhandboken" - Rom marinerad laxfilé. Filé låg 15 min i marinad innan den saltades in i salt, socker och svartpeppar. Sen fick detta ligga och dra i 4 h för att därefter rökas i grillen. Vi använde oss av spån med smak av äpple, vilket gav en lite söt touch på fisken. Ett gott tillbehör till det detta blev ört creme fraiche och pasta sallad.
Till detta drack vi en väldigt fruktigt och smakrikt vin som bjöd på en stor och härlig upplevelse; Errazuriz Max Reserva heter vinet och hade en stor blommig coh fruktig doft av honung, äpple och annan söt frukt. Smaken var var minst lika inbjudande med en mjuk fruktsyra. Det fick av mig 4 av 5 i betyg och blev klockrent till maten. Syran i creme fraichen balanserade den mjuka syran i vinet.
Detta lär vi garanterat göra om och då säkerligen till den årliga grillningen i sommarstugan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar