torsdag 9 december 2010

Adventsbak

I år blev jag inspirerad av en god vän som sade något i stil med "...dessa bullar är lite roligare än vanliga lussekatter med russin som man ändå inte tycker om..." Så då tänkte jag också om, för hur många somrar har jag inte rotat i frysen och konstaterat att jag ändå inte åt upp alla lussekatter som blev bakade halvåret tidigare till lucia???...Onödigt, så när jag nu fick tag i detta receptet först i december tidningsnummer av Allt om mat, men även från deras hemsida, http://www.alltommat.se/, kunde jag inte låta bli att göra dessa "Saftiga saffransbröd".
De smakar som kanelbullar utan kanel och är samtidigt betydligt enklare och smidigare att göra än riktiga kanelbullar där det ska kavlas ut, lägga i fyllning, rullas ihopa, skäras ut bullar osv.

Dessutom är de faktiskt godare än vanliga lussekatter som har en tendens att bli lite enformiga i smaken med bara saffranssmaksatt deg. Dessa bullar innehåller även kardemumma och då tog jag frön och mortlade, istället för färdigmald, för att få ut mer smak. Med saffran och kardemumma blev de lite mer spännande och festliga :D. Väl värt att prova om man vill baka, men inte vill hålla på halva dagen! Lycka till!

Inga kommentarer: