söndag 19 juli 2009

Lavendelkyckling

När vi bodde i stugan denna sommar läste jag ett recept på grillad kyckling marinerad i lavendel, salvia, olivolja och salt, så det tänkte jag bestämt att jag ville prova. Vilken succé! Jag trodde att lavendeln antingen skulle ta överhanden eller inte smaka alls, men tillsammans med den färska salvian skulle jag snarare säga att det blev en perfekt balans och en fräsch smaksensation. Till det rostade jag nypotatis ugn kryddat med hela frön av kummin, dill och fänkål, salt, peppar, olivolja och vitlök. ...ljuvligt....Såsen gjordes på creme fraiche, mosad feta ost, oregano, vitlök och olivolja. Sen såg jag en salladsdressing med koncentrerad fläderblomssaft, citronsaft, olivolja och flingsalt...Vilken festmåltid vi fick denna varma och soliga sommarkväll.
Till detta drack vi även Trapiche, Cabernet Sauvignon från Mendoza, som var överkomligt. Jag tror inte det var det bästa valet till denna maträttten för det upplevdes lite spritigt För övrigt var det ok, men när jag någon dag senare drack upp resterna smakade det betydligt bättre. Så antingen var det fel mat eller så var jag inte sugen helt enkelt, men för 69 kr var det överkomligt.
Några dagar tidigare hade jag lite tjejkompisar på middag och jag bjöd på greksik buffé mat...då korkade jag upp ett grekiskt vin Atelier, som faktiskt gjorde sig bra till maten och det var ganska smakrikt med fruktig inslag av mörka bär. Min ena väninna hade med sig Künstler Riesling Kabinett, som är ett halvtorrt vin som absolut är en höjdare på balkongen när det är varmt ute och man behöver fukta strupen och kyla kroppen.

Inga kommentarer: