tisdag 15 april 2008

Hjortstek med...


..mandelpotatis, hericove-rts, stekta morötter, lök och sås på grädde, fond, timjan, lingon, portvin och messmör kallar jag Helgmiddag med stort H men framför allt LYXMAT! Inte så svårt att göra och så fantastiskt gott!
Vi öppnade en flaska rödvin från Valpolicella - Bolla Le Poiane Ripasso (nr 22320). Det är ett prisvärt vin med stor kropp och smakupplevelse! Dock missbedömde vi nog dess stora fruktsyra som dessvärre inte kunde bäras upp av maträtten. Jag trodde att lingonen och gelèn som vi hade till skulle vara tillräckligt, men tyvärr inte. Jag misstänker att detta vin i stället hade visat ett bättre sida tillsammans med en rödvins - eller balsamico sås. Det var inget fel på vinet utan jag kan tänka mig att köpa det igen. ..Man tackar ju inte nej till viner på italienska valpolicella viner! ;) Och man lär sig ju av sina misstag, det kan inte bli perfekt varje gång....

Inga kommentarer: